Ismét hazánkban járt Walter Hock Hochheim

Ismét hazánkban járt Walter Hock Hochheim, a rendőri-, katonai közelharc és civil önvédelem egyik legelismertebb szakértője. A Scientific Fighting Congress és a Hock’s Close Quarter Combat Group megalakítója és főinstruktora, hogy 2011-óta, immár hatodik alkalommal oktassa az önvédelmi rendszere iránt érdeklődőket.

A szemináriumon, a korábbiakhoz hasonlóan rendőrök, katonák, BV dolgozók, különböző harcművészetek, küzdősportok, és önvédelmi rendszerek képviselői, instruktorai és mesterei, valamint laikus érdeklődők vettek részt. A hazai résztvevők mellett Szerbiából, Romániából és Szlovákiából is érkeztek tanulni vágyók. Hock a három napos szeminárium alatt napi nyolc órában oktatott rendőri-, katonai közelharcot, ütő-, szúró / vágó-, és lőfegyveres, valamint pusztakezes közelharcot. A technikák tanítása mellett nagy súlyt helyezett a taktikai és a mentális képzésre is. Mivel a megjelentek egy része már oktató volt, Hock részletesen ismertette rendszere képzési tematikáját is. A különböző képességfejlesztő és szituációs gyakorlatok között több megtörtént eseményt ismertetett, mely segített megérteni egy – egy szituáció megoldását.

A 24 órás szeminárium végén a résztvevők közül többen tettek sikeres vizsgát, illetve újabb instruktorok szereztek oktatói minősítést.

Hock 2017-ben ismét hazánkba látogat, hogy folytassa a CQCG-Hungary instruktorainak és tanulóinak képzését, melyben kiemelkedő szerepet tölt be Juhász Zoltán, az SFC és a Hock’s CQCG hazai képviselője és főinstruktora, akinek a nevéhez fűződik a magyarországi képzés megszervezésére, valamint egy hazai instruktori program létrehozása.

Walter Hock Hochheim veterán katona és rendőr, aki részt vett a vietnámi háborúban, katonai rendőrként szolgált Koreában és több mint 20 éven át teljesített rendőri szolgálatot. Ezt követően olyan közszereplők testőrségének stábjában dolgozott, mint az idősebb George Bush és Jimmy Carter korábbi USA elnökök vagy Rudy Giulani, New York polgármestere.

Hock akkor vált nemzetközileg is ismertté, amikor aktív szolgálattól visszavonulva a 90-es évek végén oktatni kezdte az általa kialakított önvédelmi és közelharci rendszert. Önvédelmi szakértőként dolgozott a USA fegyveres erők mind a négy fegyverneménél (Marine, Navy, Army, Air Force). Képzéseket, tanfolyamokat vezet számos ország fegyveres erői részére.

Évente több mint 40 önvédelmi szemináriumot tart különböző országokban, hétköznap pedig önvédelmi taktikákra oktatja a rendőröket egykori munkahelyén, a Dallasi Rendőrkapitányságon.