Rattlesnake szeminárium 2022 – képes beszámoló

A mára már hagyománnyá vált karácsonyi CQC szemináriumunk témája a Rattlesnake, Walter “Hock” Hochheim közelharci rendszerének késes földharc modulja volt.

A CQC rendszeren belül ez a modul, ami a legrosszabb utcai scenáriókat egyaránt vizsgálja a kés önvédelmi alkalmazása és a felfegyverzett támadó elleni védekezés aspektusából is.
A több mint hatórás szeminárium kifejezetten ennek az alapjaiba engedett betekintést, mely során a résztvevők megtapasztalhatták mennyire más ez, mint a klasszikus versenysportokban. Megismerkedhettek a késhasználat alapjaival, az utcai földharcban előforduló mozgássémákkal és alapvető technikákkal. Ismereteket szerezhettek az önvédelmi eszközükhöz való hozzáférés és annak megvédése, a fogásokból szabadulás és támadótól való elszakadás valamint a patthelyzetek felszámolása kapcsán.
Noha az idő rövidsége csak a témába való bevezetést tette lehetővé, az aktív és lelkes résztvevők már így is használható, új ismeretekkel térhettek haza a kifejezetten jó hangulatú tréningről.