Hock szeminárium 2023

Hock 2023
2019-óta először ismét hazánkba látogatott Walter „Hock” Hochheim! A covid miatti három év kényszerű kihagyás követően egy intenzív és rendkívül hasznos háromnapos hétvégét tölthettünk október 6-8 között a világ egyik leghatékonyabb rendőri – katonai közelharci és civil önvédelmi rendszerének alapítójával.


A nyílt szeminárium résztvevői egyaránt megismerkedhettek a Force Necessary rendőri – katonai közelharci rendszer letisztult megoldásaival és a PAC a Pacific Archipelago Concepts filippínó gyökerekkel bíró, könnyed, elegáns ám brutálisan hatékony módszereivel, ráadásul közvetlenül a rendszeralapító nagymestertől. A szeminárium tematikája a szokásos módon logikusan és modulárisan került felépítésre, így a teljesen kezdők mellett a rendszerben járatosak is találtak újdonságokat és mélyíthették a már megszerzett tudásukat. Továbbá a más rendszert gyakorlók is találkozhattak olyan módszerekkel, amiket beépíthettek saját stílusukba.

A témakörök igazodtak a Force Necessary jelmondatában is szereplő „hand, stick, knife, gun” frázishoz. A háromnapos tréning során egyaránt terítékre kerültek a fegyvertelen, pusztakezes módszerek és a lő-, valamint hidegfegyveres (bot, kés) technikák. Ráadásul nem csak ezeknek az eszközöknek a használata, hanem azok kombinálása és az ellenük történő védekezés is hangsúlyos volt. Az elsajátított technikákat és módszereket nem pusztán önmagukban, hanem szituációs feladatokban is gyakorolhatták a résztvevők.

A Hock-féle rendszer sikerének kulcsa, hogy közelharci technikáira nem csupán az egyszerűség, adaptivitás és a gyors tanulhatóság jellemző, hanem az az életszerűség is, mely a magas szintű harcművészeti jártasság mellett közel négy évtizednyi hivatásos (katonai, rendőri, személyvédelmi) múlt tapasztalataira épül. A szemináriumot is színesítette, hogy számos, rendkívül tanulságos, megtörtént eset is elmesélésre került, amiből a különböző fegyveres és rendvédelmi szervektől érkező résztvevők különösen sokat profitálhattak.

A szeminárium a korábbi években megszokott módon fegyelmezetten, ugyanakkor rendkívül jó hangulatban zajlott! Köszönet a Zero Range Sportegyesületnek a szervezésben és lebonyolításban nyújtott segítségért!

Ezúton is gratulálunk mindenkinek, aki sikeres vizsgát tett!!